News

Ranavat: Αγιουρβεδικά Καλλυντικά με Κλινικά Αποδεδειγμένα Αποτελέσματα

Ranavat: Αγιουρβεδικά Καλλυντικά με Κλινικά Αποδεδειγμένα Αποτελέσματα

«Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΥ

 

Έχω μάθει από πρώτο χέρι ότι το να δουλεύεις μόνο με τις πιο ποιοτικές και καθαρές πρώτες ύλες, μπορεί να έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Η ξεχωριστή μου αισθητική και οι διεξοδικά μελετημένες φόρμουλες της Ranavat φέρνουν στο επίκεντρο το κάθε βότανο, το κάθε συστατικό που έχω επιλέξει προσεκτικά και τους δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουν την δύναμη και την αποτελεσματικότητά τους.

 

Όταν πρόκειται να δημιουργήσω τα μείγματά μου, προτιμώ να πάρω τον μακρύ δρόμο. Κάθε συστατικό εκχυλίζεται μεθοδικά, έτσι ώστε να διατηρούνται οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Ουσιαστικά η διαδικασία παραγωγής, είναι η συγχώνευση σύγχρονης χημείας και ρομαντισμού.»

 

- Michelle Ranavat, Ιδρυτής

 

Ακριβώς όπως πρέπει να είμαστε συνεπείς με τη διατροφή και τη γυμναστική μας για να μένουμε υγιείς, πρέπει να είμαστε συνεπείς με τη φροντίδα του δέρματός μας. Γενικότερα η φροντίδα του εαυτού μας δεν πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Κάθε προϊόν είναι μία επιλογή συνειδητή που κάνουμε, και το χρησιμοποιούμε στην τελετουργία αυτοφρονίδας μας, άρα με αυτό συνδέουμε όμορφες σκέψεις και στιγμές. Έχει μεγάλη σημασία, όμως αυτή η ιεροτελεστία να έχει συνέπεια. Να δίνουμε το παρών στον εαυτό μας.

 

I. Η ιστορία της Michelle Ranavat

 

Η Michelle κατάγεται από την Ινδία αλλά μεγάλωσε στην Αμερική. Σε μία επίσκεψη που έκανε στο Τζαϊπούρ της Ινδίας ως ενήλικη αποφάσισε ότι είχε μία τεράστια παράδοση και κληρονομιά η χώρα της, την οποία ήθελε να τη μοιραστεί με τον κόσμο. Αποφάσισε ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και τον πλούτο της χώρας της, χωρίς ακόμα να έχει αποφασίσει τον τρόπο. Μέχρι που έγινε η ζύμωση, και ήρθε η έμπνευση.

 

Ο βαθμός αυτοφροντίδας και τήρησης διάφορων ιεροτελεστιών από τους ανθρώπους αυτής της χώρας είναι αποστομωτικός. Αυτό είναι που πυροδότηση και την έμπνευση για την εταιρεία Ranavat, που είναι μία συλλογή προϊόντων βασισμένων σε παραδοσιακά βότανα που ενισχύου  τη σύνδεσή μας με τον εαυτό μας.

 

Όλα αυτά οδήγησαν στην ίδρυση της εταιρείας Ranavat το 2017, γιατί πραγματικά πίστεψε η Michelle ότι αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, θέλουμε πράγματα στη ζωή μας που μας κάνουμε να νιώθουμε έντονα συναισθήματα. Και είχε δίκιο. Προϊόντα skincare υπάρχουν παντού γύρω μας. Και πολλά από αυτά είναι αποτελεσματικά. Τα προϊόντα της Ranavat όμως κάνουν πολλά παραπάνω! Είναι η καθημερινή μας ιεροτελεστία, είναι μια ουσιαστική προσθήκη στη ρουτίνα μας, προσφέρουν πρωτόγνωρα αποτελέσματα και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

 

 

II. Ranavat's Moto: Claim Your Own Crown (Διεκδίκησε το Στέμμα Σου!)

 

 

Η Michelle μεγαλώνοντας ως Ινδή στην Αμερική αντιμετώπισε δυσκολίες. «Όταν κωπηλατείς σε μια μικρή πόλη στο Ουισκόνσιν, το να είσαι Ινδός θεωρούνταν «διαφορετικό». Πέρασα τα νιάτα μου ζώντας δύο ζωές: στο σχολείο, έτρωγα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ζελέ, προσποιούμενος ότι ήταν σαμόζα. Στο σπίτι, εξασκούσα τον ινδικό χορό για ώρες και έμαθα κάθε λέξη στο νεότερο τραγούδι του Bollywood. Πέρασα χρόνια σκεπτόμενη ότι οι δύο κόσμοι μου δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν.

 

Αλλά η ίδρυση της Ranavat άλλαξε τα πάντα. Η δημιουργία αυτής της επωνυμίας είναι ο τρόπος μου να μοιράζομαι επιτέλους ποιος είμαι με τον κόσμο. Όποιες και αν είναι οι αντιξοότητες που έχετε αντιμετωπίσει, ελπίζω η Ranavat να σας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε το στέμμα σας.»

 

III. Ranavat & Περιβάλλον

«Στη Ranavat, είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε φόρμουλες που είναι κυρίως vegan και βιολογικές. Επίσης, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλέγουμε ανακυκλώσιμες συσκευασίες χωρίς να θυσιάζουμε την ποιότητα ή την απόδοση.»

 

IV. Προϊόντα:

 

     
    Υβριδικό καθαριστικό προσώπου που μετατρέπεται από κρέμα σε γαλάκτωμα και αφαιρεί απαλά το μακιγιάζ (ακόμα και τα αδιάβροχα προϊόντα) κάνοντας το δέρμα λείο, απαλό και προετοιμάζοντάς το για τα επόμενα προϊόντα της ρουτίνας σου. Περιέχει το αγιουρβεδικό βότανο manjistha, που είναι κορυφαία υπερτροφή και γνωστό για την ιδιότητά του να καθαρίζει σε βάθος και να απομακρύνει τους ρύπους από την επιφάνεια τις επιδερμίδας χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία της.
     

    ΒΡΑΒΕΙΑ:

    - HelloGiggles 2021 Awards: Καλύτερο Καθαρό Καθαριστικό (Best Clean Cleanser)
    - NewBeauty 2020 Awards: Καλύτερο Κρεμώδες Καθαριστικό
    - Organic Spa Magazine 2020: Καλύτερο Καθαριστικό

       

      2. IMPERIAL GLOW Facial Polish

        Ένα απαλό απολεπιστικό που απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους του δέρματος και λειαίνει την ανομοιόμορφη υφή του. Το βότανο ασβαγκάντα (ashwagandha), που έχει επανορθωτικές ιδιότητες, και το ρύζι που έχει αλεστεί σε υπέρλεπτη σκόνη ενισχύουν τη δράση του και χαρίζουν δέρμα απαλό και λαμπερό.

         
        ΒΡΑΒΕΙΑ:
        - Bustle 2022 Beauty Awards: Καλύτερο Απολεπιστικό Καθαριστικό
        - Women's Health 2021 Beauty Awards: Καλύτερο Απολεπιστικό (Physical Exfoliator)
         
        3. ROYAL TONIQUE Hydrating Jasmine Mist

          Ένα toner σε μορφή σπρέι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακό και κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Για το προϊόν έχουν χρησιμοποιηθεί άνθη γιασεμιού από τη δυτική Ινδία, στα οποία έχει γίνει απόσταξη με ατμό. Το Royal Tonique είναι ενυδατικό και αντιοξειδωτικό και αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφού καταπραΰνει το δέρμα από την επίδραση των επιβλαβών περιβαλλοντικών παραγόντων.

           

           

          4. RADIANT RANI Brightening Serum

            Ο ορός RADIANT RANI Brightening Serum, το απόλυτο μπεστ σέλερ της εταιρείας Ranavat, έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως μειώνει τις πανάδες, κάνει το δέρμα εμφανώς πιο σφριγηλό και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Το περιοδικό Vogue το επιλέγει ως ένα από τα καλύτερα serum για τρία συνεχόμενα χρόνια (2021, 2022 και 2023)!

             

            - Ανεξάρτητη κλινική έρευνα με 32 συμμετέχοντες έδειξε πως μετά από 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης:
            α. το 100% των συμμετεχόντων έχουν σημαντική, άμεσα ορατή μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
            β. το 100%  των συμμετεχόντων έχουν μετρήσιμη μείωση της υπερμελάχρωσης και πιο λαμπερό δέρμα.
             
            - Σε έρευνα καταναλωτών με 30 συμμετέχοντες προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα αμέσως μετά τη χρήση:
            α. 100% συμφωνούν ότι αισθάνονται το δέρμα τους ενυδατωμένο και δυνατό.
            β. 97% συμφωνούν ότι το δέρμα τους είναι πιο φωτεινό και λαμπερό.
            γ. 97% συμφωνούν ότι το serum απορροφάται γρήγορα από το δέρμα.

             5. ETERNAL REIGN Renewing Bakuchi Crème

            Μια βραβευμένη ενυδατική κρέμα με πλούσια υφή που έχει αποδειχθεί κλινικά ότι βελτιώνει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Περιέχει έλαιο bakuchi ―ένα διαυγές λάδι που παράγεται με απόσταξη μείγματος σπόρων bakuchi― που δίνει νεανική όψη στην επιδερμίδα και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι προσφέρει δωδεκάωρη ενυδάτωση και βελτιώνει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. O ινδικός λωτός και το προσαρμογόνο βότανο ασβαγκάντα (ashwagandha) αφήνουν το δέρμα λείο, απαλό, ξεκούραστο και νεανικό.

             

            ΒΡΑΒΕΙΟ:

            - 2022 Organic Spa Magazine Beauty Award: Καλύτερη Ενυδατική Κρέμα

             

            - Ανεξάρτητη κλινική έρευνα με 32 συμμετέχοντες έδειξε πως μετά από 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης:

            α. το 97% των συμμετεχόντων έχουν ορατή μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

            β. προσφέρει δωδεκάωρη ενυδάτωση που βελτιώνει τη λειτουργία οτυ επιδερμικού φραγμού.

             

            - Σε έρευνα καταναλωτών με 33 συμμετέχοντες προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα μετά από 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης:

            α. 91% συμφωνούν ότι το δέρμα φαίνεται πιο απαλό και γεμάτο.

            β. 91% συμφωνούν ότι το δέρμα έχει ενυδατωθεί.

            γ. 91% συμφωνούν ότι το δέρμα έχει αποκτήσει όγκο και λάμψη.

             

             

             6. L'IMMORTALE EMPRESS Restoring Moonseed Treatment

            «Μία καινοτόμος θεραπεία επανόρθωσης κατά την οποία το βάλσαμο, που βρίσκεται αρχικά σε στερεά μορφή, μετατρέπεται έπειτα σε έλαιο και προσφέρει αναζωογόνηση μέσα σε μία μόλις νύχτα. Περιέχει ένα μείγμα από περισσότερα από 30 επανορθωτικά αγιουρβεδικά συστατικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προσαρμογόνα, που μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, καταπραΰνουν την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς και ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό χαρίζοντας δέρμα λείο, βαθιά ενυδατωμένο και με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο το επόμενο πρωί.»

            VOGUE

             

            - Ανεξάρτητη κλινική έρευνα με 30 συμμετέχοντες έδειξε πως μετά από 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης:

            α. το 97% των συμμετεχόντων παρουσιάζουν σημαντική μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

            β. μειώνει την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς και ενισχύει την λειτουργία του επιδερμικού φραγμού.

             

            - Έρευνα καταναλωτών με 30 συμμετέχοντες έδειξε πως μετά από 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης:

            α. το 97% των συμμετεχόντων νιώθουν ενισχυμένο τον επιδερμικό φραγμό.

            β. το 97% των συμμετεχόντων βρίσκουν το δέρμα τους πιο λείο και απαλό.

            γ. το 97% των συμμετεχόντων αισθάνονται το δέρμα τους υγιές και σφριγηλό.

            δ. το 80% των συμμετεχόντων συμφωνούν ότι έχει μειωθεί η ερυθρότητα και ο ερεθισμός.

             

             

             7. FLAWLESS VEIL Resurfacing Saffron Masque

            Μάσκα λάμψης και απολέπισης που αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες των οξέων AHA για να κάνει απαλή απολέπιση και να δώσει ενέργεια στο θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει τη λάμψη του δέρματος. Περιέχει ολόκληρα νήματα αγνού σαφράν ―ένα πανίσχυρο συστατικό της Αγιουρβέδα για την καταπολέμηση των φλεγμονών― κουρκουμά, σπόρους λωτού και ένα σύμπλεγμα οξέων AHA που προέρχονται από φρούτα.

             

            ΒΡΑΒΕΙΟ:

            - NewBeauty 2022 Award: Καλύτερη Μάσκα Απολέπισης (Best Resurfacing Mask)

               

              - Σε ανεξάρτητη κλινική έρευνα με 32 συμμετέχοντες, αμέσως μετά τη χρήση παρατηρούνται τα παρακάτω:

              α. στατιστικά σημαντική βελτίωση του χρωματικού τόνου.

              β. στατιστικά σημαντική βελτίωση της λάμψης του δέρματος.

               

              - Σε έρευνα καταναλωτών με 33 συμμετέχοντες προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα αμέσως μετά τη χρήση:

              α. 100% συμφωνούν ότι το δέρμα έχει όψη ανανεωμένη και αναζωογονημένη.

              β. 100% συμφωνούν ότι το δέρμα είναι λείο και απαλό.

              γ. 82% συμφωνούν ότι το δέρμα είναι πιο λαμπερό.

               8. KANSA WAND Facial Massage Tool

              Το Κansa Wand είναι ένα εργαλείο προσώπου που μειώνει το πρήξιμο και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, ενώ ενεργοποιεί τη ροή της ενέργειας. Ένα μασάζ προσώπου σε εβδομαδιαία βασή μπορεί πραγματικά να αναδείξει την εσωτερική λάμψη της επιδερμίδας σου. Το αγνό μείγμα Kansa, ένα ιερό κράμα χαλκού και κασσίτερου που χρησιμοποείται για αιώνες από τους επαγγελματίες της Αγιουρβέδας, εξισορροπεί το pH τηε επιδερμίδας και μειώνει τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες. Το αποτέλεσμα του Kansa Wand είναι όρατά άμεσα, με γυμνό μάτι, αφού κατά τη διάρκεια της χρήσης του βλέπεις τις τοξίνες να φεύγουν από το δέρμα, σχηματίζοντας ένα γκρι στρώμα πάνω από το δέρμα, που είναι ένδειξη της επαναφοράς του pH σε φυσιολογικά επίπεδα! Με συστηματική χρήση, το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό, σφριγηλό και το πρόσωπο αποκτά ξανά τις γωνίες του.

               

              - Σε έρευνα καταναλωτών με 33 συμμετέχοντες προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

              Μετά από την πρώτη χρήση:

              97% συμφωνούν ότι το δέρμα είναι τονωμένο και αναζωογονημένο

              82% συμφωνούν ότι το δέρμα έχει καταπραϋνθεί

               

              Μετά από 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης:

              100% συμφωνούν ότι το δέρμα έχει υγιή και λαμπερή όψη

              85% συμφωνούν ότι έχει μειωθεί το πρήξιμο στην περιοχή κάτω από τα μάτια

              85% συμφωνούν ότι το δέρμα είναι ισορροπημένο

              82% ότι το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό

               9. MIGHTY MAJESTY Regenerative Shampoo

              Το πρώτο αγιουρβεδικό σαμπουάν το οποίο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αναγεννά και μεταμορφώνει τα μαλλιά, ξεκινώντας από το το τριχωτό της κεφαλής. Το σύμπλοκο Veda⁴ Bond Complex™ που έχει αναπτύξει η Ranavat αναζωογονεί, θρέφει και επανορθώνει το τριχωτό, χαρίζοντας απαλά μαλλιά με όγκο και μεταξένια υφή.

               

              Ροζ Λωτός & Ιβίσκος: Αναγεννούν και ενδυναμώνουν τους θύλακες της τρίχας, μειώνοντας την τριχόπτωση.

              Ινδικό Φραγκοστάφυλο (Amla): Θρέφει και προσφέρει υγιή λάμψη.

              Ασβαγκάντα: Επανορθώνει και ηρεμεί το τριχωτό της κεφαλής, ενώ προσφέρει έως και 43% περισσότερη ενδυνάμωση στους δεσμούς των μαλλιών μετά από κάθε χρήση.

              Μειώνει σημαντικά την ερυθρότητα του τριχωτού, την ξηροδερμία και τους ερεθισμούς*.

              Προσφέρει μαλλιά τρεις φορές πιο υγιή και δυο φορές πιο δυνατά**.

              61% των ερωτηθέντων παρατηρούν μείωση της τριχόπτωσης**.

               

              Άμεσα Αποτελέσματα*:

              α. 86% συμφωνούν ότι το τριχωτό είναι πιο υγιές.

              β. 81% συμφωνούν ότι τα μαλλιά είναι πιο απαλά.

               

              Μετά από 2 εβδομάδες συστηματικής χρήσης**:

              α. 89% συμφωνούν ότι το τριχωτό είναι πιο ενυδατωμένο.

              β. 83% συμφωνούν ότι το τριχωτό έχει ανακουφιστεί.

              γ. 83% συμφωνούν ότι τα μαλλιά είναι πιο απαλά.

               

              * Αποτελέσματα ανεξάρτητης κλινικής έρευνας με 27 συμμετέχοντες, μετά από 1 χρήση.

              ** Αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών με 36 συμμετέχοντες, μετά από 2 εβδομάδες συστηματικής χρήσης.

               10. MIGHTY MAJESTY Regenerative Conditioner

              Το πρώτο αγιουρβεδικό conditioner που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ενισχύει και προστατεύει τους δεσμούς των μαλλιών, περικλείοντας σε κάψουλα κάθε τριχοθυλάκιο για να μειώσει το σπάσιμο της τρίχας και να αποτρέψει μελλοντικές φθορές. Το ηλιέλαιο που περιέχει χαρίζει μία υγιή λάμψη στα μαλλιά και το σύμπλοκο Veda⁴ Bond Complex™ που έχει αναπτύξει η Ranavat αναζωογονεί, θρέφει και επανορθώνει το τριχωτό, χαρίζοντας απαλά μαλλιά με όγκο και μεταξένια υφή.

               

              Ροζ Λωτός & Ιβίσκος: Αναγεννούν και ενδυναμώνουν τους θύλακες της τρίχας, μειώνοντας την τριχόπτωση.

              Amla: Θρέφει και προσφέρει υγιή λάμψη.

              Ασβαγκάντα: Επανορθώνει και ηρεμεί το τριχωτό της κεφαλής, ενώ προσφέρει έως και 43% περισσότερη ενδυνάμωση στους δεσμούς των μαλλιών μετά από κάθε χρήση.

              Μειώνει σημαντικά την ερυθρότητα του τριχωτού, την ξηροδερμία και τους ερεθισμούς*.

              Προσφέρει μαλλιά τρεις φορές πιο υγιή και δυο φορές πιο δυνατά**.

              61% των ερωτηθέντων παρατηρούν μείωση της τριχόπτωσης**.

               

              Άμεσα Αποτελέσματα*:

              α. 86% συμφωνούν ότι το τριχωτό είναι πιο υγιές.

              β. 81% συμφωνούν ότι τα μαλλιά είναι πιο απαλά.

               

              Μετά από 2 εβδομάδες συστηματικής χρήσης**:

              α. 89% συμφωνούν ότι το τριχωτό είναι πιο ενυδατωμένο.

              β. 83% συμφωνούν ότι το τριχωτό έχει ανακουφιστεί.

              γ. 83% συμφωνούν ότι τα μαλλιά είναι πιο απαλά.

               

              * Αποτελέσματα ανεξάρτητης κλινικής έρευνας με 27 συμμετέχοντες, μετά από 1 χρήση.

              ** Αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών με 36 συμμετέχοντες, μετά από 2 εβδομάδες συστηματικής χρήσης.

               

              Ο ορός MIGHTY MAJESTY Fortifying Hair Serum, που έχει ήδη αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, αποκαθιστά την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και τη λάμψη των μαλλιών. Αυτή η ισχυρή θεραπεία μαλλιών αποτρέπει τη φθορά τους και κάνει τις τρίχες λαμπερές και ζωντανές. Περιέχει ένα εξαιρετικά θρεπτικό μείγμα αποτελούμενο από εκχύλισμα ινδικού φραγκοστάφυλου (amla), έλαιο γιασεμιού και ηλιέλαιο, μείγμα το οποίο βοηθά στη μείωση του σπάσιμου της τρίχας, θρέφει το τριχωτό και είναι θερμοπροστατευτικό, κάνοντας τα μαλλιά λαμπερά και απαλά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη λάμψη και να μειώσει το φριζάρισμα ή σαν βραδινή μάσκα επανόρθωσης.

               

              ΒΡΑΒΕΙΑ:

              - Marie Claire UK 2022 Hair Awards: Καλύτερο Έλαιο Μαλλιών
              - Women's Health 2021 Award: Καλύτερο Έλαιο για Σγουρά Μαλλιά
              - 2019 Harper's Bazaar Conscious Beauty Awards: Καλύτερο Έλαιο Μαλλιών
                Προηγούμενος
                Υαλουρονικό Οξύ: Το Μυστικό για Ενυδατωμένη Επιδερμίδα
                Επόμενος
                Ρετινόλη: Η Αντιγηραντική Υπερδύναμη του Skincare