News

EUDORA: Ήρθε η ώρα να συστηθούμε!

EUDORA: Ήρθε η ώρα να συστηθούμε!

Γεια σας! Είμαι η Ευδώρα και χαίρομαι πολύ που είστε εδώ για ένα ταξίδι που μόλις ξεκίνησε· το ταξίδι του Eudora. Αλλά πριν σας πω γι’ αυτό, θα ήθελα να μοιραστώ κάποια πράγματα για εμένα.


Μου αρέσει η μουσική, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και έχω πάθος με την μόδα. Αγαπώ τους αυθεντικούς ανθρώπους και τις ιστορίες που πάντα έχουν να διηγηθούν. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να λύνω Sudoku, να φτιάχνω παζλ και γενικά να ασχολούμαι με παιχνίδια που κινητοποιούν το μυαλό μου. Άλλωστε, είχα από μικρή μία φυσική ροπή στις θετικές επιστήμες, κάτι που με οδήγησε να σπουδάσω Χημεία στο ΕΚΠΑ και ύστερα να συνεχίσω με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον τομέα της Φυσικοχημείας στο ίδιο πανεπιστήμιο, τις οποίες και ολοκλήρωσα το 2021. Οι σπουδές μου δεν μου έδωσαν μόνο γνώσεις επιστημονικές, κυρίως με έμαθαν να μαθαίνω. Με έμαθαν να ερευνώ, να ανακαλύπτω, να συγκρίνω, να αναλύω και να αναπτύσσω τη δική μου γνώμη και θέση. Μου έδωσαν επίσης όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κατανοήσω βαθιά όλες τις εκφάνσεις της αγαπημένης μου ασχολίας, που είναι η φροντίδα του δέρματός μου.


Από μικρή είχα πολύ ξηρό και ευαίσθητο δέρμα το οποίο έπρεπε να μάθω να περιποιούμαι. Η φροντίδα του δέρματός μου στην αρχή με δυσκόλεψε αρκετά γιατί η αναζήτηση των κατάλληλων προϊόντων ήταν χρονοβόρα και γιατί απαιτούσε μεγάλη συνέπεια. Όμως, με τον καιρό, άρχισα να αγαπάω αυτή τη συνήθεια. Άρχισα να χρησιμοποιώ τις χημικές μου γνώσεις για να διαμορφώνω την ιδανική για την επιδερμίδα μου ρουτίνα ομορφιάς και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Έβλεπα το δέρμα μου να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και
συνειδητοποίησα ότι προσπαθούσα να ξεκλέψω ακόμα περισσότερο χρόνο για να δοκιμάσω μία νέα μάσκα ή να κάνω το αγαπημένο μου μπάνιο με άλατα. Κάπως έτσι, η συνήθεια έγινε ιεροτελεστία.


Το self-care είναι για εμένα πλέον μια μορφή ψυχοθεραπείας. Είναι ο τρόπος μου κάθε πρωί που ξυπνάω και κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ να δώσω το παρών στον ίδιο μου τον εαυτό, να ακούσω τις σκέψεις μου, να με φροντίσω. Πάντα αναζητούσα προϊόντα όχι μόνο ποιοτικά και αποτελεσματικά, αλλά που επιπλέον να με κάνουν να νιώθω όμορφα, να μου προσφέρουν μία εμπειρία, να δίνουν λίγη ακόμα ζεστασιά στη δική μου τελετουργία αυτοφροντίδας.


Και ενώ ποτέ πριν δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έχω κάτι πολύτιμο να μοιραστώ, τον Μάιο του 2023 γεννήθηκε η ιδέα του Eudora: ενός καταφυγίου προϊόντων ομορφιάς και ενός μέσου για να μοιραστώ τις γνώσεις μου.


Την ιδέα αυτή αγκάλιασε αμέσως με ενθουσιασμό ο σύντροφός μου, Ηλίας. Μαζί, λοιπόν,αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το brand μας, το Eudora· ένα e-shop που να στηρίζει τη βιώσιμη και την ηθική ομορφιά. Το βασικό μας πλάνο διαμορφώθηκε ως εξής: θα αναζητούμε σε όλον τον κόσμο τα beauty brands που παράγουν τα καλύτερα προϊόντα και ταυτόχρονα λειτουργούν με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο, στα ζώα και στον πλανήτη.


Εξαρχής, ήταν και στους δυο μας σαφές πως τα προϊόντα που θα προτείνουμε μέσα από το brand μας θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές οι οποίες να εναρμονίζονται με τα πιστεύω μας σχετικά με το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ζώα. Κατά συνέπεια, αποφασίσαμε πως:


1. Επιλέγουμε μόνο brands και προϊόντα στα οποία πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι. Μακριά από τα trends και από την επίδραση της εικόνας, διαλέγουμε τα πιο ποιοτικά και αποτελεσματικά προϊόντα κυρίως από μικρές, ανεξάρτητες επιχειρήσεις με ελεγχόμενες παραγωγές. Τα προϊόντα που θα βρείτε στη σελίδα μας υπακούουν στα πιο αυστηρά στάνταρ και έχουν αναπτυχθεί με τα πιο πολυτελή και καθαρά συστατικά.

2. Σεβόμαστε τον άνθρωπο, τα ζώα και τη Γη. Οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούν
πρακτικές και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα (cruelty-free) και σέβονται και αμείβουν δίκαια την ομάδα τους.


3. Πιστεύουμε στη δύναμη της γνώσης. Έχουμε δημιουργήσει κανάλια πληροφόρησης (blog, YouTube, Instagram, Facebook, TikTok) στα οποία θα αναλύουμε με τρόπο ξεκάθαρο και απλό τα πάντα για το skincare, θα ανακαλύπτουμε τα δραστικά συστατικά, θα καταρρίπτουμε μύθους και πολλά ακόμα. Επίσης, δεσμευόμαστε να απαντάμε άμεσα και απλά σε όλες σας τις ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα που θα βρείτε στη σελίδα μας.


Και το πιο σημαντικό: Celebrate yourself every day!



Επόμενος
Εισαγωγή στα brands μας